انواع نان های حجیم

انواع  نان های  حجیم  و  اروپایی

گیسو

به  دلیل  شکل  ظاهری  که  شبیه  به  دسته  گیسویی  بافته  شده  می باشد  به  این  نام  شهرت  دارد . دارای  ظاهری  زیبا  و  مطلوب  بوده  و  به  خاطر  طعم  نسبتا  شیرین  و  مطلوب  آن  مورد  پسند  تمامی  سنین واقع  شده  است.  جهت  سفره  آرایی  و  تزئین  سفره های  غذا  بسیار  مناسب  است.

نان  عصرانه

مناسب  برای  عصرانه  و  میان  وعده  دانش  آموزان

باگت

مناسب  برای  مصارف  خانگی  می باشد . دارای  عطر  و  طعم  مطلوبی  بوده ، بافتی  اسفنجی ، نرم  و  کاملا  پخته  داشته .  پوسته ای  ترد  و  شکننده  دارد  که  در  دهان  احساس  مطلوبی  ایجاد می کند.

همبرگری

دارای  بافتی  کاملا  اسفنجی  و  یکنواخت ، نرم  و  تازه داشته  و  برای  تهیه  انواع  ساندویچ ها  مناسب  می باشد . عطر  و  طعم  مطلوب  آن  باعث  می شود  به  عنوان  یک  غذای  کامل  در  کنار  سفره  غذا  سرو  گردد.

تست  طلایی

دارای  بافتی  نرم ،  ریز ، یکنواخت  و  پیوسته  بوده  و  پس  از  تست  شدن  توسط  دستگاه  تستر  عطر  و  طعمی  بسیار  مطلوب  داشته  و  برای  تهیه  انواع  ساندویچ ها  و  اسنک ها  مناسب  است.

محصولات  رژیمی  و  کم  کالری

این  دسته  از  محصولات   به  دلیل   اینکه   سرشار   از   انواع   فیبرهای   رژیمی  می باشند  عموما   کم   انرژی  و  کم   کالری  بوده  و  خواص  درمانی  و  تغذیه ای  فراوانی  دارند . مصرف  فیبرهای  گیاهی  باعث  تقویت  سیستم  گوارشی ، جلوگیری  از   سرطان  روده  ، کاهش  وزن ، جلوگیری   از   انسداد   عروق  خونی ، کاهش  کلسترول  خون  و  ایجاد  احساس  جوانی  و  شادابی  می شود.

محصولات  غنی  از  سبوس  گندم  مثل  ساندویچ  سبوس ، تست  سبوس

در  این  محصولات  از  سبوس  گندم  تخمیر  شده  استفاده  می شود  که  سرشار  از  فیبرهای  گیاهی  و  مواد  معدنی  می باشند.

محصولات  حاوی  انواع  غلات  مثل  تست  چند  غله ، بروتچن  چند ­غله

این  محصولات  حاوی  آرد  دانه های  غلات  از  قبیل ، جو ، چاودار ، بذر  کتان  و  مغز  آفتابگردان  می باشد . آرد  جو  و  چاودار  سرشار  از  انواع  فیبرهای  گیاهی  می باشد  و  روغن  موجود  در  بذر  کتان  و  مغز  آفتابگردان  به  دلیل  دارا  بودن  اسیدهای  چرب  غیر  اشباع  و  امگا ۳  برای  جلوگیری  از  چاقی  و  سیستم  قلب  و  عروق  بسیار  مفید  می باشد.

محصولات  حاوی  آرد  جو  مانند  نان  جو  مسطح ، تست  جو  و  بروتچن  جو  با  تخم  کدو

آرد  جو  حاوی  فیبرهای  گیاهی  بیشتری  نسبت  به  آرد  گندم  می باشد.  این  فیبرها  موجب  تنظیم  چربی  و  کلسترول  خون  شده  و  تاثیر  بسزایی  در  جلوگیری  از  چاقی  و  افزایش  وزن  دارد . نان  جو  به  دلیل  اینکه  فاقد  شکر  است  برای  بیماران  دیابتی  نیز  زیر  نظر  پزشک  مناسب  می باشد . آرد  جو  سرشار  از  انواع  ویتامین های  گروه  B  می باشد.

محصولات  حاوی  آرد  چاودار  یا  روگن  مانند  تست  روگن  و  لف  روگن  با  کنجد

آرد  چاودار  سرشار  از  فیبرهای  محلول  و  نامحلول  می باشد. فیبرهای  محلول  با اتصال به  کلسترول  از  جمع  شدن  آن  در  عروق  جلوگیری  می کنند.  فیبرهای  نامحلول  با  اتصال  به  سموم  موجب  دفع  سموم  از  بدن  می شوند. آرد  چاودار  تحریک  کننده  سلول های  ترشح  کننده  انسولین  بوده  و  از  افزایش  قند  خون  در  بیماران  دیابتی  جلوگیری  می کند.  آرد  چاودار  به  دلیل  سیر  کنندگی  سریع  افراد  باعث  جلوگیری  از  پرخوری  و  چاقی  در  افراد  می شود.

 

نان های  تغذیه ای  و  سلامتی  بخش

 این  نوع  محصولات  حاوی  انواع  ویتامین ها ، مواد معدنی  و  اسیدهای  چرب  غیر  اشباع  بوده  و  همچنین  از  عطر  و  طعم  مطلوبی  برخوردار  می باشند.

تفاوت  این  دسته  از  محصولات  با  نان های  رژیمی  در  این  است  که  این  نوع  نان ها  اغلب  میزان  انرژی  نسبتا  بالاتری  نسبت  به  نان های  رژیمی  دارند.

  • کاکولی  شهرکرد :

محصول  سنتی  غرب  کشور  (استان  چهارمحال  و  بختیاری ) می باشد . این  محصول  حاوی  بذر  انواع  سبزیجات  و  گیاهان  دارویی  بوده  به  همین  دلیل  حاوی  خواص  تغذیه ای  و  درمانی  فراوانی  می باشد . دارای  طعمی  شیرین  بوده  و  به  عنوان  یک  محصول  انرژی زا  و  اشتها  آور  شناخته  می شود . به  دلیل  گیاهان  دارویی  موجود  در  آن   می توان  به  خواص  ضد  سرطانی ، تقویت  کننده  سیستم  گوارشی  و  تصفیه  و  رقیق  کننده  خون  اشاره  نمود.

  • کایزر  خرما  و  بادام :

کایزر  در  زبان  رومی  به  معنای  قیصر  می باشد  و  دلیل  نامگذاری  این  محصول  شکل  ویژه  آن  می باشد  که  شبیه  به  تاج  قیصر  می باشد . خرمای  موجود  در  این  محصول  غنی  از  پتاسیم ، آهن ، روی ، منگنز  و  ویتامین های  گروه های  E ,  B , A می باشد .  پتاسیم  موجود  در  خرما  موجب  تقویت  سیستم  عضلانی  می شود . بادام  حاوی  روغن های  غیر اشباع  می باشد  که  تقویت  کننده  قلب  و  عروق  است . بادام  سرشار  از  کلسیم  بوده  و  موجب  تقویت  دندان ها  و  استخوان ها  می شود .  بادام  از  ابتلای  بدن  به  دیابت  جلوگیری  می کند.

  • نان نارگیلی :

این  محصول  حاوی  پودر  نارگیل  می باشد  و  دارای  عطر  و  طعم  بسیار  مطلوبی  است.  نارگیل  باعث  می شود  نان  نارگیلی  بافتی  مرطوب  و  نرم  داشته  باشد . نان نارگیلی  اشتها آور ، مقوی  و  نشاط آور  است . نارگیل  حاوی  فیبرهای  نامحلول  می باشد  که  موجب  جلوگیری  از  یبوست  در  سیستم  گوارشی  می شود.

  • برگر کشمشی :

برگر  کشمشی  به  دلیل  اینکه  حاوی  کشمش  به  مقدار  نسبتا  زیادی  می باشد  تمامی  ویژگی های  کشمش  از  جمله  تقویت  کننده  دندان  و  لثه ، غنی  از  ویتامین D  و  ضد سرطان  را  داراست .  برگر  کشمشی  از  ایجاد  پوکی  استخوان  جلوگیری  می کند.  محصولات  حاوی  کشمش  شیرین  و  پرانرژی  می باشند.

 

  • نان مدرسه:

به  دلیل  مقادیر  بالای  کشمش  و  گردو  غنی  از  ویتامین های D و B ، آهن ، پتاسیم  و  کلسیم می باشد. تقویت  کننده  ذهن  و  هوش  می باشد  و  جهت  تغذیه  دانش آموزان  مناسب  می باشد.

  • تست آفتابگردان :

حاوی  مغز  دانه  آفتابگردان  م یباشد . روغن  دانه  آفتابگردان  سرشار  از  ویتامین های  B  و  E  بوده  و  به  عنوان  یک  آنتی  اکسیدان  از  سرطانی  شدن  سلول ها  جلوگیری  می کند . تست  آفتابگردان  موجب  کاهش  روماتیسم  استخوانی  و   آرتروز شده  و  از  پیشرفت  عوارض  دیابت  جلوگیری  می کند .

نان های طعم دار

چاباتا  زیتون :

چاباتا  نان  محلی  ایتالیا  می باشد  که  می تواند  با  انواع  غذا ها  و  سالاد ها  سرو  شود . به  دلیل  اینکه  این  محصول  حاوی  زیتون  و  روغن  زیتون  می باشد  تمامی  خواص  زیتون  را  داراست . چاباتای  زیتون  به  دلیل  نوع  روغن  و  اسید های  چرب  موجود  در  آن  کاهش  دهنده  کلسترول  خون  و  تنظیم  کننده  فشار  خون  می باشد . زیتون  به  عنوان  دوست  قلب  شناخته  می شود  و  از  انواع  سرطان  جلوگیری  می کند.

  • نان پیاز :

پیاز  به  عنوان  مادر  گیاهان  دارویی  شناخته  می شود . نان  پیاز  سرشار  از  فیبر ، کروم  و  منگنز  است . ماده  معدنی  منگنز  موجب  کاهش  قند  خون  و  موجب  تحریک  سلول های  ترشح  کننده  انسولین  می شود  و  برای  بیماران  دیابتی  بسیار  مفید  می باشد . نان  پیاز  حاوی  عطر  و  طعم  بسیار  مطلوب  می باشد.  پیاز  به  عنوان  جلوگیری  کننده  از  سرطان  شناخته  شده  می باشد.

انواع  کیک ، شیرینی  و  نان های  شیرین

 این  دسته  از  محصولات  دارای  طعم  شیرین  و  مطلوب  بوده  و  می تواند  به  عنوان  میان  وعده  و  یا  پذیرایی  در  مجالس  استفاده  شود.

  • دنیش :

دنیش ها  از  جزو  شیرینی های  لایه ای  بوده  و  از  لایه  لایه  کردن  خمیر  با  کره  گیاهی  ( مارگارین )  تهیه  می شود ، به  همین  خاطر  بافتی  ترد  با  احساس  دهانی  مطلوبی  دارند . دنیش ها  یا  اشترودل ها  حاوی  مواد  مختلفی  می باشد  و  بر  اساس  نوع  مغذی  آن  دسته  بندی  می شوند  به  طور  مثال  دنیش  ساده ، دنیش  مربایی ،  دنیش  شکلاتی  و ….

محصولی  سالم ، خوشمزه  و  پر انرژی  می باشد  و  می تواند  به  عنوان  تغذیه  کودکان  و  نوجوانان  استفاده  شود.

  • دونات

نوعی  شیرینی  حلقوی  شکل  می باشد  که  در  روغن  تازه  سرخ  می شود . دونات  طعمی  بسیار  مطلوب  و  خوشمزه  داشته  و  می تواند  در  مجالس  و  جشن ها  به  عنوان  پذیرایی  سرو  گردد.  این  محصول  فاقد  کلسترول  و  اسید  چرب  ترانس  می باشد.

  • برلینر

برلینر  نام  یک  نوع  شیرینی  می باشد  که  در  روغن  تازه  سرخ  می شود . از  ویژگی های  این  محصول  می توان  به  مغزی  خوشمزه ای  که  در  میان  آن  است  اشاره  کرد . بسته  به  نوع  مغزی  که  در  میان  آن  تزریق  می شود  طعم  و  مزه  آن  مشخص  می شود  مثل  برلینر  شکلاتی ، برلینر  مربایی  و  برلینر  عسلی   است . برلینر   مقوی  و  انرژی زا  بوده  و  مناسب  برای  تغذیه  کودکان  و  نوجوانان  می باشد .  اولین  کارخانه  تولید  کننده  برلینر  در  ایران  کارخانه  گندم  دشت  مشهد  می باشد.

مافین

مافین  جزء  کیک های  فنجانی  شکل  می باشد . دارای  بافتی  اسفنجی  و  مرطوب  است . ماندگاری  بالایی  داشته  و  مورد  پسند  تمامی  سلیقه ها  می باشد . در  انواع  شکلاتی  و  وانیلی  تولید  می شود  و  می تواند  به  عنوان  میان  وعده  دانش آموزان  استفاده  شود.

  • اشنیکه  دارچینی

اشنیکه  در  زبان  آلمانی  به  معنای  حلزون  می باشد  و  نام  این  محصول   از  پیچش  حلزونی  شکل  آن  انتخاب  شده  است . حاوی  مارمالاد  سیب  و   دارچین  می باشد . دارچین  رمز  جوانی  است  و  مصرف  روزانه  آن  انسان  را  سالم  نگه  می دارد . دارچین  ضعف  کمر  و  پاها  را  از  بین  می برد  و  کم خونی  را  درمان  می کند . اشنیکه  دارچینی  طعم  بسیار  مطلوبی  داشته  و  مورد  پسند  تمامی  سنین  است.

  • کایزر  شکلاتی

کایزر  شکلاتی  حاوی  قطعات  شکلات  می باشد  و  بسیار  شیرین  و  خوشمزه  است .  از  خواص  شکلات  می توان  به  آرام  بخش  بودن  و  محافظت  از  قلب  اشاره  نمود.

  • کروسان

جزء  شیرینی های  لایه ای  می باشد . دارای  شکل  و  ظاهری  زیبا  بوده  و  بافتی  سبک  و  لایه ای  با  احساس  دهانی  مطلوب  دارد . به  عنوان  میان  وعده  دانش آموزان  و  کودکان  سرو  می شود.

  • شیرمال

دارای  طعم  شیرین  ملایمی  بوده   و  عطر  و  طعم  مطلوبی  دارد . به  دلیل  مقادیر  بالای  شیر  در  آن  حاوی  پروتئین  و  انواع  مواد  معدنی  از  جمله  کلسیم  می باشد . بسیار  مقوی  و  انرژی زا  بوده   و   مناسب  برای  جوانان  و   ورزشکاران  می باشد.

  • گاتا  گردویی :

جزء  شیرینی های  لایه ای  می باشد  و  حاوی  کره  گیاهی  ( مارگارین )  و  گردو   می باشد . قابلیت  جویدن  راحت  و  خوشایندی  دارد . به  دلیل  گردوی  فراوان  موجود  در  آن  کاهش  دهنده  کلسترول  خون  بوده  و  حاوی  اسیدهای  چرب  غیر  اشباع  از  جمله  امگا  ۳  می باشد.

  • کیک  اسفنجی :

دارای  بافتی  کاملا  اسفنجی  و  مرطوب  بوده . دارای  طعم های  مختلف  می باشد . بسته  بندی  زیبا  و  مناسبی  جهت  نگهداری  طولانی  مدت  در  یخچا ل ، خوشمزه  و  لذیذ  بوده  و  مناسب  برای  پذیرایی  می باشد.

 

انواع نان های مسطح سنتی

 برای  اولین  بار  در  ایران  نان های  سنتی  ایرانی  از  قبیل  تافتون ، بربری  و  سنگک  به  صورت  کاملا  بهداشتی  و  توسط  دستگاه های  صنعتی  اتوماتیک  تولید  می شود . از  انواع  و  ویژگی های  آنها  می توان  به  موارد  زیر  اشاره  نمود:

  • بربری

نان  بربری  صنعتی، با  کیفیت  و  عطر  و  طعم  نان  سنتی  تهیه  می شود . نرم   و  خوشمزه ، مناسب  برای  صبحانه  ایرانی  می باشد. حاوی  کنجد  بوده  و  دارای  قابلیت  لقمه پذیری  می باشد.

  • تافتون

دارای  رنگ  زرد  و  مطلوبی  بوده ، قابلیت  لقمه  پذیری  بالایی  داشته  و  می توان  آنرا  با  انواع  غذاهای  ایرانی  سرو  کرد.

  • سنگک

دارای  عطر  و طعم  سنگک  سنتی  می باشد . همانند  نان  سنگک  سنتی  با  استفاده  از  خمیر  ترش  تهیه  می شود. به  دلیل  میزان  سبوس  بالای  آن  حاوی  انواع  ویتامین های  گروه  B  و  انواع  فیبرهای  گیاهی  می باشد . برشته  و  خوشمزه  و  مناسب  برای  سرو  یک  صبحانه  ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *